La UEM Reşiţa – “Nimic nu va mai fi ca înainte!”

160

Sâmbătă, 15 decembrie 2018, de la ora 19:00, la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa va avea loc proiecţia filmului documentar “Nimic nu va mai fi ca înainte”, 2017 – Regizor: Lukáš Kokeš, Klára Tasovská.

“Toţi patru au 19 ani şi învaţă în aceeaşi şcoală dintr-un orăşel de graniţă din Cehia. Toţi patru ar vrea, cumva, să rămână copii, dar viaţa îi forţează să devină adulţi, aruncându-i în necunoscut chiar atunci când ar trebui să-şi încheie studiile. Teo se trezeşte că este tată. După divorţul părinţilor, Renata e obligată să lucreze într-un bar. Anicka şi Nikola pleacă în Grecia la un stagiu de practică hotelieră care se transformă într-o experienţă brutală. Toţi patru se află într-un moment care le va hotărî vieţile pentru totdeauna. Care dintre ei va reuşi, cine se va maturiza cu adevărat?

Camera ne apropie de ei, la o distanţă neverosimil de mică; îi însoţeşte în momentele lor cele mai intime, tulburi şi răscolitoare. Un bildungsroman piperat cu muzică turbată şi o experienţă cinematografică unică.”

Intrarea este liberă!

(Ada Botezan)