Patru elevi vor beneficia de burse școlare din indemnizația unui deputat de Timiș

În următorul an, Fundația Universitatea de Vest Timișoara va acorda burse școlare timp de 10 luni în valoare de 300 lei/lună, pentru patru elevi din mediul rural, din județul Timiș.

Sursa de finanțare a burselor este indemnizația de parlamentar a deputatului Marilen Gabriel Pirtea, acesta fiind al doilea an consecutiv în care parlamentarul asigură, prin intermediul Fundației, astfel de burse.

În criteriile de selecție a elevilor s-a ținut cont de situația socio-economică și de performanțele educaționale ale acestora. Astfel, au fost vizați cei aparținând minorităților naționale, elevii care au părinții plecați în străinătate și ale căror condiții de viață sunt precare, cei cu venituri familiale limitate, orfanii, cât și olimpicii din mediul rural.

Joi, 6 decembrie, au fost semnate contractele, la acțiune fiind invitați elevii și însoțitorii acestora, directorii de școli și primarii din localitățile din care fac parte copiii. Pentru a beneficia de bursă, aceștia trebuie să nu fie exmatriculați, să nu renunțe la frecventarea cursurilor, să nu înregistreze 10 absențe nemotivate într-un semestru și să nu aibă corigențe. De asemenea, elevii trebuie să aibă media 10 la purtare și să obțină o medie semestrială și anuală mai mare de 8.

Casandra Butean

De același autor

Related Articles