În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la sediul Partidului Mișcarea Populară din Reșița, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, i-a cerut demisia directorului Aquacaraș.

“În urma întâlnirilor pe care le-am avut zilele trecute la București, cu factorii de decizie din mai multe ministere și m-am întors extrem de dezamăgit. Sunt nemulțumit de conducerea acutală a societății Aquacraș, de directorul Nicolae Miu Ciobanu.

Sunt obligat să mă aplec mai mult asupra acestei societăți, unde Consiliul Județean este acționar majoritar și mai mult, sunt obligat să apăr interesele instituției pe care o reprezint.

Gestionarea proastă a resurselor financiare și gestionarea foarte proastă a resurselor umane, sunt cele două componente care mă nemulțumesc în activitatea managerială a lui Ciobanu.

În urmă cu câteva săptămâni, unul dintre directorii Aquacaraș a încercat să se sinucidă. Directororul tehnic, Gheorghe Filipescu, a suferit un infarct. Un angajat din exploatația minieră Moldova Nouă, în urma unei decizii a conducerii Aquacaraș, s-a sinucis. Din toate aceste nefericite întâmplări, reiese proasta gestionare a resurselor umane.

Relația cu primarii, nu este nici ea performantă. Nu este în regulă să nu te înțelegi cu Luca Mălăiescu, Ioan Popa, Eugen Cismăneanțu și mulți alți primari din județ. Toate aceastea în condițiile în care nu exită un sistem de lucru bine pus la punct în cadrul Aquacaraș. Mai toate primăriile au proiecte de finanțare în derurale pentru refacarea străzilor. După finalizarea acestor lucrări, timp de 5 ani, nu se mai pot emite autorizații de reparație a rețelor pluviale, existând și un proiect de lege în acest sens… Solicit ferm demisia acestui individ care nu are ce căuta la Aquacaraș”, a declarat Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiuliului Județean Caraș-Severin.  

(Răzvan Todor)