Ion Spânu: voi rămâne un susținător al Programului de Guvernare!

112

Deputatul PSD de Caraş-Severin, Ion Spânu a demisionat din Partidul Social Democrat şi s-a alăturat formațiunii politice condusă de Victor Ponta, Pro România. Într-un comunicat trimis la redacţie, deputatul spune că va rămâne un susținător al Programului de Guvernare, dar că a fost nevoit să ia această decizie.

„Am fost membru al Partidului Social Democrat din 1990, indiferent de denumirea pe care acesta a avut-o de-a lungul timpului. Aşadar, sunt aproape 30 de ani în care am fost în slujba valorilor social democrate, aproape 30 de ani în care am rămas consecvent crezului meu că România nu se poate dezvolta decât alături de Uniunea Europeană și de partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii.

Din păcate, aceste valori, aceste idealuri nu se mai regăsesc în actuala formulă de conducere a Partidului Social Democrat. De prea mult timp, PSD este condus într-o manieră despotică cu consecințe nefaste atât asupra evoluției politice a foștilor mei colegi de partid, mare parte dintre ei oameni de o deosebită valoare, cât și asupra imaginii în exterior a PSD.

După cum știți, la nivelul Uniunii Europene există numai câteva partide social democrate aflate la putere, PSD fiind cel mai mare dintre acestea. Este mai mult decât regretabil faptul că niciunul dintre celalate partide social democrate nu își dorește o colaborare cu cel din România, făcând astfel din PSD o formațiune politică nefrecventabilă și din ce în ce mai izolată pe plan internațional.

Voi rămâne un susținător necondiționat al Programului de Guvernare, pe care l-am aprobat prin vot în 2016, și pe care doresc să-l văd dus la bun sfârșit până la finalul mandatului, chiar dacă acest lucru pare din ce în ce mai dificil sub actuala conducere a PSD.

Pro România este, în momentul de față, singurul partid de stânga capabil să contribuie decisiv la dezvoltarea României. Am regăsit, în programul acestei formațiuni politice, idealuri și valori care pot garanta parcursul României alături de Uniunea Europeană și SUA.

Pro România este singura alternativă viabilă la PSDragnea si PNLOrban”.

Ion Spânu – Deputat Pro România