Ziua Naţională a României marcată şi la Bocşa printr-o serie de manifestări

238

Administrația locală bocșeană deschide ciclul de manifestări ce vor marca cei o sută de ani de la Marea Unire, mâine, 01 decembrie 2018, începând cu orele 10,00.

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, începând cu orele 10.00 administraţia locală bocşană va marca cei o sută de ani de la Marea Unire cu toți cei care doresc și simt românește din Bocșa, județ sau chiar de peste hotare. Vor participa ansambluri folclorice din Republica Moldova, Republica Serbia, Ungaria, dar și din Reșița și Bocşa, marcând astfel o „nouă unire culturală românescă”.

Seria evenimentelor va debuta cu intonarea Imnului Naţional al României, urmat de depuneri de coroane şi alocuţiuni ale aleşilor locali şi dezvelirea plăcii comemorative cu numele bocșenilor participanți la Alba Iulia, la Marea Adunare Națională.

La ora 11.00, pe platoul din spatele Casei Orășenești de Cultură va avea loc un spectacol artistic dedicat centenarului ce va cuprinde poezii patriotice, jocuri populare, muzică corală, populară, dar și de fanfară, un adevărat regal artistic, alături de tradiționala fasole cu afumătură, gătită la ceaun și servită caldă celor prezenți.

• ora 10.00 – În parcul din fața Primăriei

– Intonarea Imnului Naţional al României – fanfara Bocșei şi
corul Liceului Teoretic „Tata Oancea”
– TE DEUM
– Depuneri de coroane şi alocuţiuni ale aleşilor locali
– Dezvelirea plăcii comemorative cu participanţii bocşeni la
Marea Unire

• ora 11.00 – Pe platoul din spatele Casei Orășenești de Cultură

– Spectacol artistic dedicat centenarului; participă elevi din
școlile și grădinițele bocşene, ansamblurile „Romaniţa” din Chişinău (M) „Sveti Tadei” din Vitovica (SB), „Gheorghe Nistor” din
Micherechi (HU), „Bârzava” din Reşiţa şi „Bocşana”

Casandra Butean