Preşcolarii şi elevii vor primi gratuit miere polifloră la şcoală

176

Elevii din clasele I-IV şi copiii din grădiniţe vor primi gratuit 350 de grame de miere lunar – a stabilit ieri Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Achizitionarea mierii poliflore, transportul si distributia acesteia la unitatile de invatamant pot fi contractate de catre consiliile judetene, respectiv de catre consiliile locale ale unitatilor administrativ-teritoriale si ale sectoarelor municipiului Bucuresti, cu asistenta directiilor pentru agricultura judetene, respectiv a Capitalei, prevede actul normativ.

Autoritatile competente nationale pentru acordarea mierii sunt Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerul Educatiei Nationale. Autoritatile competente la nivel local sunt consiliile judetene, care isi asuma organizarea si derularea procedurilor de achizitie, in conditiile legii.

Mierea poliflora destinata consumului pentru prescolari si elevii din invatamantul primar de staţ privat si confesional va fi ambalata in borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu holograma care atesta calitatea, si va proveni exclusiv din stupinele autorizate in conformitate cu prevederile legale in vigoare si achizitionata din lantul scurt de aprovizionare.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor verifica periodic calitatea mierii acordate in acest program, mai prevede proiectul adoptat.

Camera Deputatilor este for decizional pentru acest act normativ.