Şoferii care nu au cauciucuri de iarnă riscă amenzi de până la 2.500 de lei!

Vremea s-a răcit în toată ţara. Conform meteorologilor temperaturile vor fi scăzue şi este în vigoare o informare de cod de vreme deosebit de rece, ninsori şi intensificări ale vântului la munte. În banat va fi frig şi va ninge uşor, la munte.

Şoferii sunt obligaţi să folosească anvelope de iarnă pe toate drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei. În caz contrar, riscă să primească între 9 şi 20 de puncte-amendă. Pe lângă amendă, se va reţine şi certificatul de înmatriculare al maşinii.

Poliţia Română reaminteşte că legislaţia în vigoare nu condiţioneazã utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile. În plus în aceste condiţii, autovehiculele cu greutatea de peste 3 tone şi jumătate trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În cazul în care circulaţi în lunile de iarnă fără cauciucuri de iarnă şi carosabilul este uscat Poliţia Rutieră NU are dreptul să vă amendeze. Totuşi, agenţii de poliţie vă pot interzice continuarea drumului dacă în faţă există porţiuni acoperite cu zăpadă, polei ori gheaţă şi vehiculul dumneavoastră nu este echipat corespunzător.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles