Mini bliblioteci în aer liber

58

La Lugoj au fost deschise mai multe mini-biblioteci în aer liber. Mai exact este vorba de nişte căsuţe din lemn, amplasate în parcuri şi în zone des circulate ale orașului, în care au fost depozitate cărţi.

Alternativă neconvenţională pentru petrecerea timpului liber, proiect intitulat ”Mica Bibliotecă Gratuită – Little Free Library”, a venit în ideea de a populariza lectura în rândul lugojenilor, dar și de a arăta cât de prietenos este oraşul cu cei care doresc să citească în aer liber. De punerea în practică a proiectului în municipiul de pe Timiș s-a ocupat Diana Cristina Sârbu, secretar al Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara.

Autoritățile lugojene s-au arătat deschise la realizarea acestui proiect și au permis așezarea minibibliotecilor pe spațiul public fără niciun cost. Regulamentul funcționării mini-bibliotecilor în aer liber este simplu și implică mult bun simț din partea lugojenilor. Acesta stipulează, atât în limba română, cât și în limba engleză, că poți împrumuta o carte pentru a fi citită, dar să fie returnată, iar dacă cineva vrea să o păstreze, este rugat să doneze o carte în loc.

Căsuțele cu cărți pot fi accesate în Piața Drăgan (cu Catedrala Greco – Catolică), Parcul ”George Enescu”, Parcul Comtim din Cotu Mic, curtea Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei”, la Universitatea Europeană Drăgan, Școala de Muzică ”Filaret Barbu” și pe malul Timișului – către OMV.

Ion Moldovan