Dulapurile pentru rechizite rezolvă problema ghiozdanului prea greu!

Problema ghiozdanului prea greu care afectează sănătatea elevilor ar putea fi rezolvată. Soluţia vine chiar de la Guvern!

Proiectul de lege care obligă şcolile să monteze dulapuri pentru rechizite a fost primit cu braţele deschise de profesorii, elevii şi părinţii din municipiul Reşiţa. De exemplu, directorul Colegiului Naţional Traian Lalescu, Luminiţa Broscă susţine că acest proiect poate fi implementat uşor mai ales dacă este în beneficiul elevilor.

Suntem deschişi către acest proiect, acum depinde cu ce fonduri ar trebui să facem această investiţie, dar chiar şi aşa, în cazul nostru nu ar fi o problemă. Putem găsi şi spaţiul în care să amenajăm aceste dulapuri şi astfel rechizitele de care elevul nu are nevoie acasă, să rămână la şcoală”, ne-a declarat directorul Luminiţa Broscă.

Ghiozdanul cântăreşte mai bine de 5 kg, iar jumătate din această greutate ar putea rămâne la şcoală şi astfel elevii nu vor mai avea probleme medicale. Nu puţine au fost cazurile care au ajuns cu deformări ale coloanei vertebrale la spital din cauza ghiozdanului prea greu, ne-a declarat medicul Emil Bunda.

Până se va aproba această lege, părinţii sunt cei care fac tot posibilul să protejeze sănătatea copiilor, alegând să-i ducă zilnic la şcoală pentru a le căra ghiozdanul. Nu puţine au fost cazurile în care ghiozdanul a cedat din cauza greutăţii o recunosc chiar ei.

“Vin cu fetiţa mea zilnic la şcoală şi îi car ghiozdanul, este prea greu şi noi chiar considerăm că aceste dulapuri chiar pot fi o adevărată soluţie. Ieri i s-a rupt ghiozdanul vedeţi?

Cât despre greutatea ghiozdanului părerile sunt împărţite. Dacă elevii din clasele primare sunt salvaţi de părinţi, liceenii trebuie să se descurce singuri, astfel că amplasarea acestor dulapuri în şcoli i-ar scuti de foarte multe probleme.

Momentan, proiectul a primit aviz de la Camera Deputaţilor şi urmează să fie supus votului în Senat.

Daiana Roşca şi Casandra Butean

De același autor

Related Articles