Comuna Cornereva – la 500 de ani de atestare documentară!

736

Comuna Cornereva este cuprinsă deja de atmosfera de sărbătoare care va avea loc sâmbătă, când va fi marcată aniversarea celor 500 de ani de atestare documentară a comunei din Munții Cernei, prin dezvelirea unui monument dedicat eroilor locali căzuți în cele două războaie mondiale.

Programul manifestărilor va începe la ora 11.00 cu ceremonia dezvelirii monumentului eroilor, amplasat în fața sediului administrativ al comunei, urmată de slujba de pomenire săvârșită de Prea Sfințitul Lucian – Episcopul Caransebeșului. După ceremonie, pe muzică de fanfară, va avea loc o paradă a portului popular până la Căminul Cultural unde, pe scena de pe terasa acoperită din fața Căminului Cultural va avea loc un spectacol folcloric, tot aici fiind amenajat și un târg cu produse tradiționale.

Monumentul a fost o gândire de mai mulți ani și am gândit că este cel mai nimerit să-l dezvelim în acest an pentru că aniversăm 500 de ani de la atestarea documentară a comunei! Aici avem eroii din primul război mondial și cel de-al doilea război mondial, aproximativ 170 de eroi! Am discutat cu cetățenii comunei noastre și este o bucurie pentru ei că am ajuns la acest ceas aniversar și să-l și marcăm, pentru că este mare lucru să marcăm așa ceva și ne mânrim cu asta! Vor fi și istorici, care vor descrie exact de când s-a atestat comuna noastră și până în zilele noastre!, ne-a declarat Nicolae Novăvescu – primarul comunei Cornereva.

Paul-Sever SMADU