[AUDIO] Maria Grapini doreşte uniformizarea TVA-ului în turism la 9%

maria-grapini-23Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a susţinut astăzi, la Arad, uniformizarea TVA-ului în turism la 9%. În prezent, turistul plăteşte 9% TVA la cazare, tot 9% TVA plătind şi pentru micul dejun pe care îl dă hotelul. În schimb, dacă turistul doreşte să servească cina la hotel, trebuie să achite un TVA de 24%. Părerea mea este că acest TVA ar trebui uniformizaţ pentru că situaţia de acum îi nedreptăţeşte oarecum pe hotelieri, deoarece turistul pleacă să ia cina în altă parte decât în restaurantul hotelului unde este cazaţ a declarat Grapini. Potrivit ministrului, în acest fel s-ar ţine şi o gestiune corectă.

Tot astăzi, ministrul delegat pentru IMM Maria Grapini a declarat că cele 10 principii europene  ale Small Bussines Act vor  intra în vigoare pentru prima data şi în România pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii dacă proiectul de lege depus în regim de urgenţă la începutul acestei luni va primi vot favorabil:

Maria Grapini a mai declarat astăzi că în data de 16 ianuarie va fi semnat un acord cu ambasada Elveţiei  prin care se va acorda un grant de 20 milioane de franci elvetieni pentru acordarea de credite Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România:

Cele mai citite

Related Articles