Noul judecător în dosarul Colectiv a decis că procesul nu se reia de la zero

130

Noul judecător desemnat de Tribunalul Bucureşti în dosarul Colectiv, Mihai Bălănescu, a decis că procesul nu se reia de la zero, iar primii 25 de martori vor fi chemaţi să dea declaraţii în instanţă la următorul termen din 9 noiembrie.

La termenul de ieri au fost şi două noutăţi: magistratul i-a pus pe toţi inculpaţii să stea separat de avocaţi, iar la proces au participat doi procurori, de la DNA şi Parchetul General. Noul judecător a anunţat că va discuta la un alt termen cererile avocaţilor care reprezintă părţile vătămate privind efectuarea unor expertize medicale. Mihai Bălănescu a preluat cazul după ce magistratul care s-a ocupat iniţial de dosarul Colectiv a ieşit la pensie.

Au fost trimişi în judecată, printre alţii, patronii clubului, patroana firmei de artificii şi fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015. 64 de persoane şi-au pierdut viaţa: 27 în tragedie şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate.