Restricţii de circulaţie în Ungaria

Pe teritoriul Ungariei sunt din nou restricţii de circulaţie. De sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 23, până duminică, la aceeaşi oră, în ţara vecină va fi interzisă circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Aceeaşi măsură va fi valabilă şi de luni, de la ora 23, până marţi, înainte de miezul nopţii.

Decizia a fost luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că 23 octombrie este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

În aceste perioade, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la ridicarea restricţiei de circulaţie. În schimb, traficul de călători şi autoturisme prin vămile din vestul ţării se va desfăşura în condiţii normale.

Pentru intervalul duminică, 21 octombrie, ora 23.00 – luni, 22 octombrie, ora 23.00 şi începând cu data de marţi, 23 octombrie, ora 23.00, când traficul pentru autovehiculele de mare tonaj va fi reluaţ conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru aceste mijloace de transport. Astfel, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalită?ile de frontieră să se efectueze cu operativitate”, a declarat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Menţionăm că la graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care conducerea Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare. ITPF Oradea a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autorităţile ungare.”

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor să consulte aplicaţia online de pe site-ul instituţiei,  să folosească şi să ia în calcul tranzitarea tuturor punctelor de frontieră cu Ungaria.

Valentina Adam