Elevii Liceului tehnologic SFÂNTUL DIMITRIE din Teregova au un viitor… digitalizat!

1277

La Liceul tehnologic SFÂNTUL DIMITRIE din comuna Teregova a avut loc astăzi lansarea oficială a Programului DIGITALIADA, în prezența elevilor și dascălilor instituției de învățământ teregovene și a conducerii Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Au fost prezenți la acest eveniment Lenuța Ciurel – inspectorul școlar general, inspectorii școlari Ion Moatăr și Nicolae Stăniloiu, primarul comunei Teregova – Maria Damian, Prea Cucernicul părinte Simion Bica – parohul Bisericii ortodoxe din Teregova, Nistor Iorga – reprezentantul Asociației Educație pentru comunitate, reprezentanți ai școlilor din întreaga zonă, precum și reprezentanți ai comunității locale, întreaga activitate desfășurându-se cu sprijinul expertului educațional Adina Roșca.

Liceul din Teregova este prima școală din județul Caraș-Severin care se numără printre școlile câștigătoare ale concursului de selecție pentru includerea în programul DIGITALIADA, astfel că noul an școlar a început pentru elevii școlii cu un laborator digital complet echipat cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică, având profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă în procesul de predare. Laboratorul digital al liceului din Teregova este dotat cu 28 de tablete, pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. De asemenea, pe lângă echipamente, este asigurat un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru susținerea învățării matematicii și TIC cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze materialele digitale la clasă.

La Teregova este o școală care are nevoie de tehnologie, dar mai ales are nevoie de schimbare, de o stare nouă de spirit, creatoare și motivantă prin care elevii și profesorii să își atingă potențialul maxim . Pentru noi, DIGITALIADA este șansa de care aveam nevoie pentru a fi o școală deschisă, cu adevărat prietenoasă pentru toți și pentru fiecare : elevi motivați, profesori activi, părinți implicați, comunitate responsabilă. Avem în față un viitor sigur pentru tineri, în care tehnologia este un mijloc de educație, având la bază competențele digitale formate prin acest proiect!, a declarat prof. Maria Damian – directorul Liceului tehnologic SFÂNTUL DIMITRIE din Teregova.

Prin acest proiect, la nivel național, 4500 de elevi din mediul rural învață în laboratoarele digitale dotate cu 1150 de tablete, 41 de laptopuri, 38 de videoproiectoare și ecrane de protecție. De asemenea, 130 de profesori de matematică și informatică din cele 40 de școli incluse până în prezent în program au beneficiat de un program de pregătire și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete, la proiecte adaptate și la ghiduri de predare digitală.

Paul-Sever SMADU