Ziua Educației sărbătorită la Bastilia: Peste un secol şi patru decenii de învăţământ marcaţi la cea mai veche şcoală din Reşiţa

594

Vineri, 5 octombrie cu ocazia aniversării a 141 de ani de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ în acest spaţiu al Banatului montan, va fi marcată şi “Ziua Educației” în incinta celui mai tânăr Colegiu Naţional din Reşiţa, “Diaconovici-Tietz”. Evenimentul se va concretiza printr-o serie de activităţi începând cu ora 8.00, a transmis pentru Radio Reşiţa, prof. Camelia Mladin – consilier educativ.

Activităţile vor avea loc în sălile de clasă sau pe terenul de sport pe diverse teme: “Suntem aici de 141 de ani-istoricul liceului-concurs”,clasa a IX-a A, prof. Lungu Atina; ,,Micii arhitecţi-planul clasei şi al şcolii’’, clasa a IV-a B, înv.Demeniy Yvonne; ,,Istoricul liceului”-Power Point, clasa a IV-a A, înv. Lorena Băra; ,, O altfel de şcoală’’-vizionare de filme din istoricul şcolii, clasa a VII-a B,prof. Chwoica Sonia, prof.Mladin Camelia, prof. Tomoş Daniel; ,,Bastilia-şcoala mea’’ workshop, clasa a IX-a C, prof. Meilă Mircea; ,,De ce elev la Bastilia?’’ clasa a IX-a B, Prof. Iordan Ilinca; ,,Liceenii ca şi noi au fost… ’’ clasa a X-a A, prof. Jianu Mihaela; ,,Club de lectură’’ clasa a V-a A, prof. Fiştea-Homescu Valentina; confecţionări de aranjamente, vizionări de filme.

De la ora 11.00, în curtea şcolii va avea loc un program artistic la care vor participa trupa “Red Flame” cu Jurchela Mattias, clasa a IX-a C, basist; dansuri de societate Pop Timeea, clasa a IX-a C şi ca invitat Vlad Iordăchescu; Bălean Arijana, clasa a IX-a C şi Dejan Bălean, clasa a XI-a B;Bianca Ionescu şi Denis Popescu clasa a IX-a C -gânduri despre ,,Bastilia’’, Liviu Belu, clasa a VIII-a A-recital de vioară.

Programul va fi prezentat de Tiiana Panici şi Erich Loidl, clasa a XI-a C.

(Hardy Cvoica)