[FOTO] Nicolae, nepotul Regelui Mihai, s-a căsătorit cu Alina Binder!

Fostul Principe Nicolae Medforth-Mills, în vârstă de 33 de ani, nepotul Regelui Mihai, s-a căsătorit cu aleasa lui Alina-Maria Binder, în vârstă de 30 de ani. 

Ceremonia religioasă a avut loc la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia,lăcaș de cult construit de bunicul mirelui și de străbunicul acestuia, respectiv regele Mihai I și Carol al-II-lea.

Nunta celor doi a fost prima nuntă regală din ultimii 70 de ani, la Sinaia.

Ultima a fost nunta principesei Ileana, fiica Regelui Ferdinand. Istoria nunților regale românești a început, însă, în anul 1869, o dată cu căsătoria viitorului Rege Carol I cu Principesa Elisabeta. Primele festivități de acest gen cu adevărat memorabile au fost prilejuite de nunta Principelui Moștenitor Ferdinand cu prințesa Maria. A urmat nunta de argint a lui Carol I cu regina Elisabeta, desfășurată la București în 1894.

Nunta de astăzi  a fost oficiată de ÎPS Calinic, Arhiepiscopului Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi.

 După cununia religioasă oficiată  la Biserica pe ai cărei pereți este pictat chipul regelui Mihai, conform unui program urmat cu strictețe, cuplul a pornit către cazinoul din Sinaia, într-o caleașcă de poveste. Pe traseu, tinerii au fost însoțiți de grupuri folclorice din mai multe zone ale României. Ajunși la cazinoul din Sinaia, Nicolae și Alina au salutat publicul din balcon, apoi și-au primit invitații la recepția care a avut loc în Sala Oglinzilor.

La nunta regală de la Sinaia au fost peste 200 de invitați, mulți de ”sânge albastru”. Conform Biroului de presă al fostului principe Nicolae al României, cavaleri au fost Mihai Binder (fratele Alinei), Andrew Griffiths (UK), Charles-Antoine Uyttenhove (Belgia), Bejan Alizaddeh (UK), James Dalzell (UK), Bogdan Macarie (RO). Domnişoare de onoare: Elizabeta-Karina de Roumanie, Mihaela Şerban, Raluca Tilea, Yvonne Persic, Denisa Fătuşan şi Ana-Maria Burcea.

Printre invitaţii de la nunta regală din Sinaia se numeră Alteţa Sa Prinţesa Eleonore of Schaumburg-Lippe (stră-stră-nepoata Regelui Frederick al VIII-lea al Danmarcei), prinţul Grigore Ghyka, contele Hubertus Droste zu Vischering von Nesselrode-Reichenstein, contele Elemer Jankovich-Besan, baronul Philip Rinn of Earlston, ÎPS Calinic (delegat de către Patriarhul Daniel), Vlad Oprea, primarul din Sinaia, Elizabeta-Karina de Roumanie, Familia Raţiu-Nicolae, Sasha, Indrei & Pamela Irina Freisacher – din familia Rosetti şi Familia Don Gregor Roy Chowdhury, părintele Iustin de la Mănăstirea Oaşa, Simina Filat – designer, Alex Tudoroiu – Designer, Marsay Alexandra Dulgheru – jucatoare de tenis şi Raul Badiu – pilot de raliu.

Printre marii absenți ai nunții regale de la Sinaia se număra, mama mirelui și  Principesa Margareta, ”Custodele Coroanei”.

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles