Marcel Vela este noul secretar al Senatului

409

Senatul l-a ales ieri prin vot secret cu bile, la propunerea grupului PNL, pe Marcel Vela ca secretar al Camerei superioare, după ce Mario Oprea a fost revocat din funcţie.

Pentru revocarea lui Mario Oprea au fost exprimate 58 de voturi ”pentru” şi 28 ”împotrivă”, iar pentru alegerea lui Marcel Vela 68 de senatori au votat ”pentru” şi 13 ”împotrivă”.

Senatorul cărăşan Marcel Vela revine pe poziţia pe care a mai ocupat-o şi în trecut.

Potrivit declaraţiei acestuia, nominalizarea la funcţie a venit din partea partidului liberal.

“Într-adevăr, 68 de senatori prezenţi ieri în plen m-au votat membru al Biroului Permanent ca secretar al Senatului, pe locul care revine în algoritm PNL. Le mulţumesc pentru încredere. Practic voi fi implicat în această sesiune în tot ceea ce ţine de organizarea şedinţelor, a ordinii de zi, tot ceea ce ţine de organizarea voturilor, analiza proiectelor legislative şi împărţirea lor într-un mod coerent şi corect către comisiile de specialitate şi evident implicarea mea ca secretar al Senatului din partea grupului PNL şi pe zona politică astfel că o să mă opun în biroul permanent la orice iniţiativă sau idee care poate dăuna României”, a declarat acesta pentru Radio România Reşiţa.

“A fost opţiunea grupului PNL, nu are legătură cu sancţionarea vreunui coleg, ci pur şi simplu o reaşezare pe posturi în cadrul grupului parlamentar din Senat”, a declarat în plen  şi Alina Gorghiu, vicepreşedinte al Senatului, potrivit Agerpres.

În Biroul permanent al Senatului, grupului PNL îi revine o funcţie de vicepreşedinte – Alina Gorghiu, una de secretar – Marcel Vela şi una de chestor – Cornel Popa.