Prima tranşă a vaccinului antigripal a ajuns în Caraş-Severin!

Se dă startul la imunizare! Prima tranşă a vaccinul antigripal a ajuns şi în Caraş-Severin. Pentru început la Direcţia de Sănătate Publică au ajuns 600 de doze de vaccin după cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

“La DSP au ajuns într-o primă tranşă 600 de vaccinuri, sunt deocamdată puţine vaccinuri dar ele sunt redirecţionate către Serviciul Judeţean de Ambulanţă apoi către secţia HIV a Spitalului Judeţean inclusiv salariaţilor din instituţiile de ocrotire copii sau bătrâni, ai unităţilor de bolnavi cronici, care, prin natura activităţii lor vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii, precum şi persoanelor care acordă asistenţa medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt şi persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. Cea de a doua tranşă a vaccinul antigripal trebuie să ajungă în Caraş-Severin până în data de 28 noiembrie”, a precizat Daniel Botgros.

Pentru acest an Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a solicitat Ministerului Sănătăţii peste 12 mii de doze.

Autoritățile de Sănătate Publică consideră că programul de imunizare cu vaccin antigripal se poate desfășura în condiții bune şi îndeamnă oamenii să se vaccineze pentru a ţine la distanţă gripa şi complicaţiile acesteia.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles