Verde la educație pentru circulație

În toată ţara s-a desfăşurat astăzi campania „Verde la educație pentru circulație”.

Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani și constă în lecțiile interactive de educație rutieră, organizate simultan în parcările unui supermarket din întreaga țară. S-a întâmplat şi în Caraș-Severin.

„Verde la educație pentru circulație” este un proiect de tradiție, care își propune, an de an, să aducă în atenția copiilor și părinților siguranța rutieră. Obiectivul campaniei este de a forma un comportament rutier responsabil în rândul copiilor, prin învățarea și respectarea regulilor de circulație, pentru ca pe termen lung, numărul și gravitatea accidentelor rutiere în care sunt implicați și copii să fie reduse. În cadrul evenimentului anual, cei mici află de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte în drumul lor spre școală, locul de joacă sau către casă, prin lecții interactive.

Anul acesta, polițiștii i-au învăţat pe copii cum să aibă singuri grijă de ei, ca pietoni în trafic. Prima parte a fost dedicată unei sesiuni teoretice, prin care cei mici au aflat ce înseamnă fiecare semn de circulație au primit informații esențiale pentru siguranța lor, ca pietoni. A doua parte a cuprisn o sesiune practică, în care copiii au aplicat cunoștințele dobândite, printr-un joc interactiv de circulație rutieră. La finalul acesteia, toți copiii participanți au primit premii.

„Scopul Poliției Române este acela de a se asigura că cetățenii sunt în siguranță, oriunde și oricând. De aceea, campania Verde la educație pentru circulație este atât de importantă, pentru că reprezintă o oportunitate pentru ca cei mici să afle care sunt regulile de circulație și de ce sunt acestea utile, atunci când vine vorba de siguranța lor.”, a declarat chestor de poliție Florentin Brăcea, director al Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române.

(Sebastian Dragomir)