Viorica Dăncilă: Referendumul pentru redefinirea familiei se va desfășura timp de două zile

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat înaintea ședinței de Guvern de marți, că referendumul  pentru revizuirea Constituției se va desfășura în două zile, pe 6 și 7 octombrie.

Curtea Constituţională a României a avizat favorabil demersul de redefinire a familiei și de revizuire a Constituției. În acest moment sunt întrunite toate condițiile legale pentru organizarea referendumului pe această temă. Conform legii, guvernul are obligația de a organiza acest scrutin, pentru care au semnat peste trei milioane de cetățeni. În ședința de astăzi, o ședință extraordinară, vom adopta actele necesare pentru buna desfășurare a referendumului pentru revizuirea Constituției în forma adoptată de Parlament.

Pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să își exprime opțiunile cu privire la definirea familiei în Constituția României, referendumul va fi organizat timp de două zile, respectiv 6 și 7 octombrie 2018.

Referendumul pentru redefinirea familiei nu este unul împotriva minorităților sexuale, așa cum încearcă să speculeze unii. Referendumul pentru redefinirea familiei este efectul unui demers cetățenesc, iar partidele politice trebuie să respecte voința cetățenilor. În locul apelurilor pentru boicotarea acestui referendum ar fi mai onest dacă partidele și-ar asuma o poziție clară față de tema propusă pentru acest referendum.

Partidul pe care îl reprezint a decis să sprijine acest referendum, iar această poziţie deschisă, asumată, cred că este cel mai adecvat răspuns la o temă importantă cum este cea a familiei. De asemenea, cer tuturor instituţiilor implicate în organizarea referendumului să dea dovadă de maximă responsabilitate şi să demareze urgent acţiunile pentru organizarea acestui scrutin. Mă refer aici atât la pregătirile de ordin tehnic, organizatoric, cât şi la asigurarea sumelor necesare pentru această consultare publică naţională.