Reșița are un centru dedicat studierii şi informării publice privind Revoluţia Română din Decembrie 1989

254

La Reşiţa se deschide de vineri, 14 septembrie, Centrul Regional de Comunicare şi Cercetare.

Centrul este dedicat studierii şi informării publice privind Revoluţia Română din Decembrie 1989, respectiv cele petrecute în Municipiului Reșița în Decembrie 1989 și nu numai.

Festivitatea de inaugurare are loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Participă reprezentanții administrației publice locale și municipale, ai Ministerului de Interne,  Petrică Balint, membru al Colegiului  Național al IRRD, precum și ai conducerii executive a IRRD, Gelu-Voican Voiculescu – director general al IRRD și dr. Constantin Corneanu- director general-adjuncţ, alături de reprezentanți ai asociațiilor de revoluționari.

Cu această ocazie, vor fi readuse în atenție cele petrecute în municipiul Reșița în cursul zilei de 21 decembrie 1989, a faptului că locuitorii din Reșița, nemulțumiți de cele petrecute la Timișoara, s-au revoltat încă din ziua de 21 decembrie 1989. Prezența reșițenilor în stradă pe 21 decembrie 1989 reprezintă o dovadă a faptului că oamenii erau dispuși să se sacrifice pentru idealurile și visurile lor,  înregistrându-se chiar victime, în acel, de neuitaţ Decembrie 1989.

Gelu Voican Voiculescu, directorul general al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a spus că este extrem de important să se facă o cercetare istorică a acelui moment esenţial din decembrie 89, care a schimbat destinele istoriei:

Iniţiativa aparţine Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, al cărui preşedinte este Ion Iliescu.

Centrul Regional de Comunicare şi Cercetare de la Reșița este condus de Traian Gogu Sorca, secretarul Asociației Tinerilor Revoluționari din Decembrie 1989 Caraș-Severin.

Sebastian Dragomir