[UPDATE][AUDIO] Aeroportul din Caransebeş va prinde viaţă de la jumătatea acestei luni

aeroport-caransebes

Joi, 09.01.2014

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au  aprobat astăzi o altă hotărâre legată de situaţia juridică a terenurilor de la Aeroportul din Caransebeş, demers necesar pentru înfiinţarea Unităţii Speciale de Aviaţie, în cadrul căreia va funcţiona Staţia SMURD. Consiliul Judeţean doreşte însă şi o întrebuinţare în scop turistic a aeroportului, dată fiind poziţia sa, respectiv distanţa mică până la staţiunile din Caraş-Severin: Muntele Mic şi Semenic.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionesie Gheorghioni:

 

Ionesie gheorghioni

Hotărârea a fost luată în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean în care s-au mai aprobat acoperirea deficitului secţiunii de funcţionare şi componenţa Comisiei de selecţie a ofertelor culturale sprijinite de acest for judeţean.

***

Unitatea Specială de Aviaţie de la Caransebeş va deveni operaţională la jumătatea acestei luni. Structura şi bugetul bazei au fost aprobate, prin ordinul ministrului de interne Radu Stroe. Este cel mai important proiect demarat în 2013, care va prinde contur acum, la început de an, ne-a declarat primarul Marcel Vela.

De la bugetul local au fost alocate fonduri pentru reabilitarea unui hangar şi a unui imobil, în care-şi vor desfăşura activitatea angajaţii M.A.I. Unitatea Specială are scopul de protejare a graniţelor României, în zona non-euro, dar şi de a interveni rapid pentru stingerea incendiilor în zona alpină şi pentru salvarea de vieţi omeneşti.

De același autor

Related Articles