„Ce este nou în învăţământul şcolar cărăşean”, a fost întrebarea centrală adresată de Laura Sgaverdea în emisiunea „Ascultă cum te ascult”, de la 16 la 17, în care invitatul a fost inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Lenuţa Ciurel.

Noutatea este că foarte multe şcoli cărăşene au fost cuprinse în proiecte cu finanţare europeană privind reabilitarea construcţiilor. Lenuţa Ciurel:

„Şcolile din Caraş-Severin au fost pregătite aşa cum se cuvine, doar trei unităţi nu au primit autorizaţie sanitară,” a spus Lenuţa Ciurel. Referitor la procesul comasării de clase sau unităţi de învăţământ, acesta se realizează pentru a fi aproape de normalitate şi pentru a evita risipirea banului public, a mai spus Lenuţa Ciurel, în interviul în direct acordat Laurei Sgaverdea.

Faţă de anul trecut, îmbucurător este faptul că la nivelul grădiniţelor cifra de şcolarizare a crescut, lucru datorat creşterii natalităţii, dar şi reîntoarcerii părinţilor cu copii din străinătate. La nivel gimnazial şi liceal se înregistrează o mică scădere faţă de anul şcolar precedent.

În altă ordine de idei, inspectorul şcolar general a făcut un apel de sesizare a situaţiilor în care părinţii apelează la colectarea de fonduri financiare. Lenuţa Ciurel:

Lenuţa Ciurel a mai menţionat că va solicita sprijinul autorităţilor competente pentru evitarea consumului de droguri, alcool şi ţigări în preajma şi în cadrul instituţiilor de învăţământ.

(Ada Botezan)