[FOTO] Noul an școlar a început la Liceul HERCULES din Băile Herculane cu numărul de elevi în scădere!

936

Festivitatea deschiderii anului școlar în orașul Băile Herculane s-a desfășurat astăzi la Sala de sport a Liceului HERCULES și la Școala cu clasele I-IV din zona Parcului Vicol în prezența conducerii instituției de învățământ și autorității publice locale, a cadrelor didactice, părinților, bunicilor și, desigur, a elevilor, mulți fiind foarte emoționați fie pentru că era prima lor zi de școală, fie pentru că treceau dintr-un ciclu de învățământ în altul!

Ceremonia deschiderii anului școlar a început cu o slujbă religioasă săvârșită de Prea Onoratul părinte Nicolae Pereș – protopopul onorific al Protopopiatului Băile Herculane și Prea Cuviosul părinte Nectarie – starețul Mănăstirii NAȘTEREA MAICII DOMNULUI din stațiunea de pe Valea Cernei. Despre semnificația evenimentului au vorbit primarul orașului Băile Herculane – Cristian Mclău, directorul Liceului HERCULES – prof. Mihai Feneșan, iar mesajul șefului Inspectoratului General al Poliției Române a fost citit de agentul Gabriel-Cătălin Artinescu – din cadrul Formațiunii Rutiere a Poliției orașului Băile Herculane, la festivitatea de deschidere fiind prezenți viceprimarul orașului de pe Cerna – Ștefan Peneșel, comandantul Poliției Băile Herculane – comisar-șef Gheorghe Nicolae Băcanu și directorul-adjunct al Liceului HERCULES – prof. Toma Drăgoiu.

După citirea mesajelor de întâmpinare, elevii s-au îndreptat spre clasele lor supravegheați de diriginți și învățători pentru desfășurarea primei zile de școală, una de acomodare a celor mai mici învățăcei cu noii lor părinți spirituali sau de depănare a amintirilor din vacanță a celor care s-au cunoscut deja din anii precedenți! Cât de emoționați au fost astazi elevii, am aflat chiar de la ei :

Noul an școlar la Liceul HERCULES a început și cu o nouă conducere a instituției, care este asigurată de prof. Mihai Feneșan – director și prof. Toma Drăgoiu – director-adjunct. Despre începutul noului an școlar în orașul de pe Valea Cernei, prof. Mihai Feneșan ne-a declarat :