50 de lei pe lună pentru copiii din familii defavorizate, dar cu prezenţă zilnică la grădiniţă

Copiii care provin din familii fără posibilități financiare și care frecventează zilnic grădinița vor primi un stimulent educațional. Prevederile documentului stabilesc că pentru fiecare copil se vor acorda tichete sociale în valoare de 50 de lei/ lună, ce vor putea fi folosite de părinți pentru a cumpăra celor mici mâncare, haine, produse de igienă și rechizite.

Care sunt condiţiile de eligibilitate şi actele necesare depunerii dosarelor am aflat de la Cosmin Enuică – director executiv al Serviciului de Asistenţă Socială din Primăria municipiului Reşiţa:

Pentru a putea beneficia de stimulentele educaționale oferite de stat copiilor din familii cu venituri mici, trebuie îndeplinite următoarele condiții: vârsta minimă a copilului să fie de trei ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent – copiii pot fi înscriși la grădiniță și înainte să împlinească vârsta de trei ani, dacă spațiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de trei ani; copilul să nu fie mai mare de șase ani, vârstă împlinită după data de 1 septembrie a anului școlar curent; venitul lunar pe membru de familie să fie de cel mult 284 de lei (de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o singură persoană) şi copilul să frecventeze zilnic grădinița.

Cosmin Enuică a mai spus că, cererile pentru acordarea tichetelor în anul școlar 2018-2019 trebuie depuse de unul dintre părinți, la serviciul de asistenţă socială a primăriei Reşiţa de luni, 10 septembrie şi până cel târziu la sfârşitul lunii, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8.00 – 12.00.

Este interzisă utilizarea tichetelor pentru achiziţionarea de ţigări sau băuturi alcoolice ori valorificarea acestora prin transformarea în bani. În cazul în care se constată astfel de cazuri, acordarea stimulentului educaţional încetează, iar sumele utilizate se recuperează de la titularul dreptului. (Hardy Cvoica)