[FOTO] Monseniorul József Csaba Pál a dat binecuvântarea noului paroh al Bisericii romano-catolice „Maria Zăpezii“, Beniamin Pălie!

Duminică 2 septembrie, de la ora 10:30, la Biserica romano-catolică „Maria Zăpezii” din Reșița a avut loc Sfântă Liturghie pontificală în trei limbi cu Monsenior József Csaba Pál, Episcop al Diecezei romano-catolice de Timișoara și instalarea noului paroh al Bisericii romano-catolice „Maria Zăpezii“ Reșița I, Beniamin Pălie alături de diaconii Janos Varga si Gerhard Loidl.

Înfrumusețarea muzicală liturgică: Corul parohial „Harmonia Sacra”, dirijor: prof. George Colța și corul de tineret „Fiamma” , coordonatoare:prof. Christine Maria Surdu.

În numele bunei înțelegeri între cultul catolic și cel ortodox au susținut cu emoție evenimentul protopopul emerit Petru Berbentia și părintele Nicolae Chiosa, alături de numeroși creștini și prieteni ai Bisericii romano-catolice „Maria Zăpezii“ Reșița.


Emoția, bucuria revederii cu de acum Monseniorul József Csaba Pál, Episcop al Diecezei romano-catolice de Timișoara ,au adus o încărcătură deosebită evenimentului și totodată au punctat un moment de bun-augur pentru noul paroh Beniamin Pălie, cel care va păstori cu aceeași iubire pentru enoriașii săi de acum încolo.

Emoționat și dedicat prin vocația sa de cărturar, dar și de prieten loial  al comunității reșițene, Președintele Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița, Erwin Josef Țigla, a oferit din partea comunității germane din Banatul de Munte un artefact reprezentat printr-o statueta a Sfintei Fecioare Maria de la Altöting, unul din cele mai importante centre de pelerinaj catolice din Bavaria, un semn al deschiderii și colaborării spirituale între creștini.

De la ora 17:30, la Biserica romano-catolică „Maria Zăpezii” evenimentul a fost sărbătorit printr-un concert de bun venit dedicat noului paroh al Bisericii romano-catolice „Maria Zăpezii“ Reșița I, Beniamin Pălie, organizat de  profesorul de muzică și organistul Cristian Roșoagă din Reșița.

Anca Bica Bălălău-Hardy Cvoica

Cele mai citite

Related Articles