Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a luat act de demisia managerului Cristina Bacer. În plus aceasta reacţionează după afirmaţiile făcute de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Popovici, cum că nu ar fi fost un bun manager.

Cristina Bacer susţine următoarele :
– A participat la întâlnirea cu Ministrul Sănătăţii la Herculane.
– A fost la Bucureşti la Ministerul Sănătăţii pentru a rezolva situaţia financiară a spitalului, aceste deplasări fiind suportate de către Bacer personal.
– S-a întalnit cu sindicatele de câte ori a fost nevoie conform legii.
– A redus cheltuielile cu 784.000 lei în condiţiile în care preţurile au crescut.

În această perioadă, respectiv un an şi trei luni D-nul Popovici care este responsabil cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa din partea Consiliului Judeţean nu a stat niciodată de vorbă cu conducerea, nu şi-a arătat intenţia de a participa la nici o şedinţa a Comitetului Director sau a Consiliului de Administraţie. Probabil de aceea nu are cunoştinţă de activitatea D-nei Manager, fapt pentru care dumnealui nu poate să afirme ca d-na manager Bacer nu ştie nimic despre spital”, se arată în comunicatul primit astăzi la redacţie.

Cristina Bacer doreşte să mulţumească doar vicepreşedintelui Nedelcea pentru sprijinul acordat şi realul interes pentru spital, acesta participând la majoritatea şedintelor spitalului.

Contactat telefonic de către echipa Radio România Reşiţa, vicepreşedintele Ionuţ Popovici reacţionează, susţinând că poate oricând să demonstreze că declaraţiile făcute de Bacer în acest comunicat sunt simple minciuni.

Sunt doar minciuni, pe de altă parte scopul meu, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin nu este acela de a intra în polemică cu oricine, ci de a găsi soluţii şi aici discutăm despre Spitalul Judeţean. Întotdeauna mi-am manifestat sprijinul pentru spital, de mai multe ori am fost chiar vocea preşedintelui CJ, dovadă fiind prezenţa mea de nenumărate ori în biroul doamnei manager. Pe de altă parte, doamna Bacer continuă, văd, să fie ruptă de realitate spitalului sau de posibila realitate juridică în care se află dumneaei şi aici mă opresc deocamdată…Să nu uităm că doctorul Paul Purea, colegul meu, consilier judeţean este preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului şi noi avem un dialog foarte bun. Mai mult, personal am efectuat şi  două controale tematice la Spitalul Judeţean şi există şi două rapoarte. Cu tot respectul pentru doamna Bacer, a ştiut înainte de a ocupa această funcţie de manager, situaţia în care se află Spitalul Judeţean. Dacă într-un an şi trei luni dumneaei a apreciat că este suficient să meargă o singură dată la minister la Bucureşti, eu vă spun că dacă eram managerul Spitalului Judeţean, mergeam săptămânal. Iar dacă dânsa crede că dacă a redus cheltuielile a făcut un mare efort îi readuc aminte că asta era datoria pe care o avea faţă de spital dar atât de eficientă a fost încât într-un an şi trei luni de mandat a reuşit să dubleze datoriile spitalului. Deci la doamna Bacer 2+2 fac tot 2″, ne-a declarat Ionuţ Popovici.

Cristina Bacer şi-a depus demisia în data data de 13 august, aflându-se acum în preaviz până în data de 12 septembrie.

Daiana Roşca