Caransebeş: apă menajeră la preţ de apă potabilă. Primarul vrea tarife mai mici

752

Eterna problemă a calităţii apei din Caransebeş nu pare să-şi găsească prea curând o rezolvare, deşi plângerile cetăţenilor “curg” pe reţelele de socializare, cu o viteză mult mai mare decât apa furnizată de Aquacaraş.

Nemulţumit, la rândul lui, de calitatea apei pe care societatea Aquacaras o furnizează în municipiu, primarul Felix Borcean vrea o scădere a tarifelor.

„Apa este de o calitate foarte proastă, după ştiinţa mea, după ceea ce văd la propriul robineţ apa are o calitate de apă menajeră. Şi cred că AquaCaras ar trebui să-şi modifice tarifele pentru acest lucru”, a declarat edilul Borcean.

Deşi spune că înţelege situaţia prin care trece operatorul de apă şi canalizare, mai exact datoriile unor asociaţii de locatari, Felix Borcean îi aminteşte că ”primul lucru pe care trebuie să-l aibă în vedere AquaCaraş este calitatea apei furnizată în întregul oraş”.

Conform tarifelor publicate pe siteul Aquacaras, în acest moment caransebeşenii plătesc pentru apa potabilă 4,36 lei/mc (cu TVA 9 %), iar pentru canalizare se percepe un preţ de 3,18 lei/mc (cu TVA 19 %), adică un total de 7,54 lei/mc cu TVA.

Valentina Adam

sursa foto facebook