[FOTO] Caransebeșenii despre apa de la robinete: ”este boală curată!”

287

Caransebeșenii sunt revoltați de calitatea apei din municipiu.

În ultima lună, rețelele de socializare au fost invadate de filmulețe și fotografii care dovedesc nemulțumirea locuitorilor. Deși tarifele practicate de AquaCaraș, operatorul de apă-canal din județ, au fost majorate de anul trecut, prețul plătit nu se regăsește în calitatea serviciilor, scriu locuitorii. În acest moment metrul cub de apă cu tva este de 4,36 de lei, iar pentru canal se percepe un preț de 3,20 lei cu tva. Fotografiile sunt însoțite de comentarii ca ”Nici vasele nu ți le poți spăla cu așa ceva!”, ‘‘Este boală curată!”.

“Apa din Caransebeș este responsabilitatea AquaCaras. Însă problema este pârâul Dalci care în funcție de condițiile climatice vine tulbure și creează o turbiditate prea mare în lacul de acumulare. Există un proiect mai vechi de deviere a acestui pârâu pe care ar fi trebuit să-l execute Hidroelectrica, însă din cazua perioadei de insolvență prin care au trecut au sistat lucrările. Noi facem în continuare demersuri pentru a face în continuare această deviere a cursului în aval de barajul de la Zervești. Dar problema se va rezolva, fie că se deviază sau nu acest pârâu, atunci când va fi pusă în funcțiune noua stație de tratare a apei din Caransebeș. Vechea stație de tratare nu a fost construită pentru condițiile actuale, este foarte veche și nu reușește să facă față în prezent”, ne-a declarat primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean.

Pe lângă faptul că apa din Caransebeș nu poate fi utilizată în scop menajer, locuitorii cartierului Balta Sărată din municipiu se plâng și de presiunea extrem de scăzută mai ales la etajele superioare.

La ora redactării acestei știri, directorul sucursalei AquaCaras Caransebeș, Ion Ursulescu nu a putut fi contactat, el aflându-se pe teren la Uzina de apă, unde sunt ceva probleme, ne-a declarat un angajat. Vom reveni.

Valentina Adam

foto:facebook

1 COMENTARIU

  1. Este foarte adevarat ca sursa infectiei este paraul Dalci, dar nu ploile sunt vinovate…, ci exploratorii de lemne si ocolul silvic, care trag lemne prin acest parau si trec cu masinile de mare tonaj prin albia lui, pentru ca acesta se varsa in lacul de la Zervesti care merge in robinetele oamenilor din Caransebes. Dragilor astia i-si spala rotile de la masina in farfuriile voastre, iar noua ne distrug casele si ne izoleaza de lume. Noi cetatenii satului Dalci am facut sesizari peste tot de o luna de zile, din pacate nu ne ia nimeni in seama. Cand eram mic mergeam la pescuit pe el, acum nu mai traiesc nici broaste. Cei ce le pasa din Caransebes si din imprejurimi sa vina joi 9 martie 2017 la ora 15.00 la Dalci, este o intalnire intre sateni, reprezentanti ai ocolului, exploratori de lemne si un reprezentant al Consiliului judetean. Frumoasele paduri seculare de la poalele Muntelui Mic sunt taiate la “ras”, distrugand habitatul animalelor, paraul Dalci este in acest moment cel mai murdar din tot judetul si intra direct in casele voaste. Hainele voastre ies din masinile de spalat cu uleiul si motorina motoarelor lor si malul si nisipul de pe rotile lor.
    Daca va pasa de viitorul vostru si al copiilor vostri veti lua masuri. Stici ce efecte secundare aduce defrisarea!
    Uniti putem face multe!!! Hai sa-i oprim!!!
    ÎNDEMN LA LUPTĂ
    Nu dor nici luptele pierdute,
    nici ranile din piept nu dor,
    cum dor acele brate slute
    care sa lupte nu mai vor.
    Cat inima în piept iti canta
    ce-nseamna-n lupta-un brat rapus ?
    Ce-ti pasa-n colb de-o spada franta
    când te ridici cu-n steag, mai sus ?
    Infrant nu esti atunci când sangeri,
    nici ochii când în lacrimi ti-s.
    Adevaratele infrangeri,
    sunt renuntarile la vis.

Comentariile sunt închise.