Reşiţa, proiect inedit în Europa! De la oţel la bungee jumping

968

În unanimitate, consilierii au dat în şedinţa de Consiliu Local undă verde proiectului de cumpărare a funicularului care traversează o parte din oraş. Proiectul ar putea beneficia, din fonduri europene, de o finanţare de aproximativ 5 milioane de euro, a mai spus Ioan Popa.

Structura metalică, lungă de aproximativ 500 de metri ar putea să devină un loc unic în ţară şi chiar în Europa spune edilul oraşului care vede locul respectiv ca pe un parc de aventură cu tiroliană şi bungee jumping. Tinerii vor fi atraşi de acest loc şi îl vor promova în formele pe care ei le ştiu atât de bine. Sigur, daca se va concretiza , va exista şi un program de funcţionare pentru a nu deranja alte activităţi din zonă a precizat edilul.

Pentru a-şi da votul, consilierii PSD, prin vocea liderului de grup Mirel Sabo au cerut să fie înscris un amendament la hotărârea de consiliu. Aceştia cereau ca suma maximă care urmează să fie plătită să fie egală ori, dacă se poate, mai mică decât cea stabilită iniţial de 150.000 de dolari.

(Marius Căruntu)