Pavilion pentru relaxare construit de participanții la proiectul BĂILE CULTURALE HERCULANE!

Participanții la derularea proiectului BĂILE CULTURALE HERCULANE au mult de lucru în această săptămână pe Valea Cernei, dorind ca prin lucrările pe care le realizează să lase comunității locale amintiri plăcute, care să fie atât estetice, dar și practice! Una dintre aceste lucrări este paviolionul care construiește în zona Fabricii de pâine, cu materiale găsite în zonă, de echipa HERCULANE PROJECT!

Am venit să realizăm un pavilion din materiale locale, luate din zonă… nu sunt suficiente, trebuie să mai mergem după câteva ca să terminăm toată zona asta! Pavilionul va arăta ca un cuib, cu mobilier integrat pentru comunitate, cu locuri de stat la povești… ziceau că au nevoie și copiii de un loc de joacă… va fi și un hamac în zona din capăt, un hamac mai mare pentru patru persoane, din funie! Sperăm ca pe vineri-sâmbătă să fie festivitatea de încheiere!, ne-a declarat Aurelia.

Noi suntem fete și suntem cu munca mai ușoară, tăiem sârmă pentru realizarea cuibului! E greu de lucrat la pavilion, e muncă pentru băieți!, ne mărturisește Diana.

Încercăm să facem un pavilion… am făcut rost de nuiele și încdercăm să facem o treabă cât mai bună! Am găsit materiale în colaborare cu Primăria… mai greu, dar s-au găsit! Va trebui să mai mergem o tură, dar prima dată să facem schelete din astea ce le avem, pentru că de aceea am luat mai groase și poate pentru umplutură ne vor mai trebui subțiri! Treaba merge bine, toată lumea lucrează, după cum vedeți, nimeni nu stă! Părerile localnicilor sunt destul de împărțite, cei care sunt bucuroși că facem ceva ne ajută cu ce pot și ei! Foișorul va rămâne aici ca să se bucure comunitatea de el!, ne spune Paul.

Proiectul BĂILE CULTURALE HERCULANE se bucură și de participarea unui grup de voluntari din Băile Herculane și București, care sunt coordonați de Irina Strungăreanu : Voluntarii se ocupă cam cu tot ce au nevoie artiștii, cu ce pot contribui la munca lor, logistic și tehnic! De asemenea, ne ajută la amenajarea zonelor pentru conferință, proiecții de film și concert și, în principiu, sunt mâna noastră dreaptă și fac cam tot ceea ce facem și noi!Unii se vor implica toată săptămâna, alții nu, depinde cum au timp!

Paul-Sever SMADU