Primăria orașului Băile Herculane dorește să se facă investiții… dar în cadrul legal!

451

Proprietarul unei clădiri istorice din Centrul Vechi al stațiunii Băile Herculane acuză conducerea administrației publice locale că nu-i eliberează actele necesare continuării lucrărilor de investiții La Hotelul Decebal, situat lângă Parcul Central al stațiunii!

“Primăria Băile Herculane dă tot concursul tuturor investitorilor care vor să investească în Băile Herculane și să reabiliteze clădiri – monumente istorice, dar și noi ne raportăm la lege! La fel și domnului Căpușan i s-a dat tot concursul, dânsul are pentru Hotelul Decebal o autorizație de acum 15 ani de zile și vrea să investească pe aceeași autorizație! Primăria a respectat legea, i-a zis că-i trebuie documentația de autorizare și, la fel, i s-a spus că i-am luat în considerare avizele vechi, dar i-am zis că trecând 15 ani de zile îi trebuie o adresă de la avizatorii vechi prin care ei își mențin avizele date acum 15 ani de zile! În concluzie, domnul Căpușan trebuia să vină cu documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire, cu adresă de la avizatorii de la vremea respectivă prin care avizatorii își mențin avizele obținute acum 15 ani de zile! Până acum nu a fost depusă nicio documentație în acest sens cu cele solicitate de Primărie! Trebuia să fie o expertiză tehnică făcută conform legii și trebuia obținută adresa prin care avizatorii își mențin avizele de acum 15 ani de zile! Primăria nu poate să elibereze o autorizație de construire pe niște avize de acum 15 ani, pentru că legislația s-a schimbat și automat am face o ilegalitate!”, ne-a precizat Cristian Moldovan – arhitectul-șef al orașului Băile Herculane.

De asemenea, primarul orașului de pe Cerna – Cristian Miclău ne-a declarat : “Punctul de vedere al administrației locale a orașului Băile Herculane este clar : cu toate că ne dorim ca acest imobil să fie reabilitat în cel mai scurt timp posibil, trebuie să se facă într-un cadru legal și să nu depășim această sferă! S-a solicitat punct de vedere de la avizatori care, dacă își mențin punctul de vedere pe avizele date în urmă cu 15 ani, este în regulă! E și legislația care este într-o continuă schimbare, nu noi am făcut legea, deci oricât de mult ne-am dori să se reabiliteze acest imobil, el trebuie să respecte cadrul legal!”

Paul-Sever SMADU