Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin a finalizat concluziile în urma seriei de întâlniri cu reprezentanții spitalelor din județ cu care se află în relații contractuale. Vă reamintim că aceste întâlniri au fost inițiate în urma deciziei președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, iar invitați au fost și primarii localităților respective.

Scopul acestor reuniuni a fost acela de a armoniza practica medicală cu actele normative în vigoare și modificarea procedurilor, identificarea unor soluții pentru eficientizarea activității, reducerea cheltuielilor și creșterea calității serviciilor oferite de unitățile sanitare cu paturi din județ.

„Întâlnirile au fost de bun augur. Ca o concluzie, dintre cele cinci spitale cărășene, patru și-au îndeplinit indicatorii de performanță – mai puțin Spitalul Județean de Urgență Reșița – însă sperăm ca în următoarele luni acesta să se încadreze în bugetul alocat și să cheltuie fondurile alocate în contract. În cadrul întâlnirilor am putut afla problemele cu care se confruntă cadrele medicale în practică, am putut propune soluții administrației locale și am oferit elemente suplimentare pentru îmbunătățirea actului medical“, a precizat Nicolae Drăgan-Țeicu, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin.

În urma unei discuții cu dr. Gheorghe Borcean, a fost stabilită, la finalul lunii septembrie, o întâlnire cu Colegiul Medicilor, în aceeași lună fiind programate întruniri cu medicii de familie și alți furnizori aflați în relații contractuale cu CJAS Caraș-Severin.