Dublă lovitură pentru Donald Trump

Michael Cohen, fost avocat al preşedintelui american Donald Trump, a pledat vinovat într-un tribunal din Manhattan pentru încălcarea legilor privind finanţarea campaniilor electorale.

El a spus că a făcut acest lucru la ordinul „candidatului”, acţionând pentru „principalul scop de a influenţa alegerile”.

Recunoaşterea faptelor de către Cohen este în legătură cu sumele plătite pentru presupusele amante ale lui Trump.

Domnul Cohen, în vârstă de 51 de ani, a recunoscut opt ​​fapte, inclusiv fraudă fiscală şi bancară, în cadrul unui acord cu procurori americani.

În aceeaşi zi, şi fostul şef al campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump, Paul Manafort, a fost găsit vinovat de opt acizaţii de fraudă fiscală, fraudă bancară şi tăinuire a unui cont bancar în străinătate.

El a mai fost acuzat asupra altor zece infracţiuni, dar juriul nu a reuşit să ajungă în aceste cazuri la un verdict.

Este prima confirmare în tribunal a dosarului instrumentat de procurorul special Robert Mueller privind interferenţa rusească în alegerile prezidenţiale americane, deşi nici una dintre vinovăţiile admise nu are legătură cu implicarea Rusiei.

În replică, preşedintele Trump a declarat de condamnarea lui Manafort că este parte a „vânătorii de vrăjitoare” declanşate după alegerile din 2016.