Trenurile care circulă pe magistrala 900 Craiova-Bucureşti au întârzieri semnificative

Mai multe trenuri care circulă pe magistrala 900 Craiova – Bucureşti au, în continuare, întârzieri semnificative, după ce, în urmă cu aproape o săptămână, un tren de marfă a deraiat şi a rupt un pod în judeţul Dolj.

Trenul Interregio de la Arad a ajuns înBucureşti cu puţin timp cu o întârziere de trei ore şi va pleca la Constanţa cu 170 de minute mai târziu faţă de ora programată. Aşadar, întârzierile de la sosiri se transmit şi la plecări.

Un alt tren care vine de la Sighişoara are deja 100 de minute întârziere. Pentru relaţia Bucureşti-Mangalia se pleacă în cursă cu cel puţin o oră întârziere.

Cursele spre Braşov şi nordul ţării nu sunt afectate, nici cele spre Moldova.

Reprezentanţii CFR Călători spun că pentru această perioadă au suplimentat garniturile spre mare pentru toate cele 17 trenuri care asigură zilnic relaţia Bucureşti-Constanţa-Mangalia. Locurile sunt rezervate, aşadar nu se mai găsesc bilete. Pentru ruta Bucureşti-Braşov sunt aproape 20 de trenuri cu vagoane suplimentare, dar se mai găsesc bilete pentru trenurile mai puţin solicitate.

Devierea trenurilor de pe ruta directă Craiova – Caracal pe ruta ocolitoare prin Piatra Olt este stabilită cel puţin până la data de 27 augusţ dar este foarte posibil să fie prelungită şi în septembrie.