Preşedintele cere ministrului de interne să îşi asume responsabilitatea

94

Preşedintele Klaus Iohannis, condamnă cu fermitate actele de violenţă, indiferent de cine le comite si cere pedepsirea celor vinovati, se arata intr-un comunicat al presedintiei citat de Radio România Actualităţi

Seful statului considera ca este inexplicabil de ce Jandarmeria nu a izolat şi reţinut grupurile de indivizi violenti si le-a permis să deturneze protestul.

Klaus Iohannis considera ca jandarmii trebuie să aibă o atitudine defensivă, nu ofensivă, sa protejeze instituţiile statului, ordinea constituţională, dar în primul rând cetăţenii.

Preşedintele României face un apel la toate forţele de ordine ca pe viitor să urmeze cu stricteţe procedurile, să nu răspundă disproporţionat şi mai ales să nu pună în pericol viaţa cetăţenilor.

De asemenea, seful statului solicită Ministrului de Interne, Carmen Dan, să-şi asume responsabilitatea pentru modul în care gestionat situaţia din timpul protestelor şi să prezinte un raport detaliat privind modul în care forţele de ordine au acţionat şi mai ales la ordinul cui, se arata in comunicat.

De asemenea, Klaus Iohannis considera ca actualul Guvern este iraţional şi acţionează împotriva intereselor romanilor şi face un apel la membrii PSD care nu vor să fie părtaşi să se debaraseze de această conducere nocivă, care duce ţara spre haos şi dezordine.