O mașină în care se aflau părinții  cu două fetiţe mici a fost spulberată de tren, la Vlădeni, în Iaşi, marți seară, 7 august. Un şofer nu a acordat prioritate la o trecere de cale ferată. Acesta se afla în masină împreună cu iubita sa și cele două fete, de 4 şi 5 ani. Impactul a fost devastator, iar autoturismul a fost târât de tren peste 100 de metri şi a ajuns un morman de fiare. Părinții, dar şi fata cea mică se zbat acum între viață și moarte la spital.

Alarma a fost dată puțin după ora 21.00. Printr-un apel la 112, călătorii anunțau că trenul în care se aflau a lovit în plin o mașină și că patru persoane au rămas blocate. În autoturism erau două fetiţe de 4, respectiv 5 ani. Acestea au fost grav rănite. La rândul lor şi părinţii au suferit răni grave.

Mecanicul de tren a povestit povestit pentru Antena 1 că şoferul, în loc să încetinească la calea ferată, a accelerat: „Nu s-a asigurat deloc. N-a schiţat niciun gest de… că ar opri sau ceva. M-am trezit cu ei în faţă. Fiind oleacă de curbă n-am avut timp să reacţionez cu nimic la asta.”

Şoferul are 25 de ani şi abia se întorsese de la muncă, din străinătate. Era în maşină cu iubita lui şi cu fetiţele ei. La calea ferată, ar fi accelerat, spun martorii. Trecerea nu era prevăzută cu bariere sau semnale acustice şi luminoase. Doar crucea Sfântului Andrei anunţa pericolul. Victimele au fost transportate în stare critică la spital. Cei doi tineri şi una dintre fetiţe sunt în comă.