Spitalele din Banat luate la puricat de CJAS

146

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate din Caraş-Severin a început o serie de vizite în unităţile spitaliceşti din judeţ pentru a afla situaţia lor financiară şi problemele cu care se confruntă.

Până acum, președintele Nicolae Drăgan însoțit de cei directorul de relații contractuale, Mirela Zeman şi directorul medical Laurenţiu Mărţuică, au fost la Spitalul judeţean de Urgenţă Reşiţa, la Caransebeş, Moldova Nouă şi Oţelu Roşu, iar astăzi vor fi la Oraviţa unde se va discuta şi situaţia Sanatoriului Marila.

Situaţia acestora(a spitalelor vizitate) din punct de vedere financiar, la unele se stă bine, iar la altele foarte bine. Împreună cu colegii mei am avut discuţii pe toate palierele, atât din punct economic- deci financiar- cât şi din punct de vedere al actului medical.

Vis a vis de criza de medicamente privind derularea actului medical-chirurgical s-a rezolvat. A sosit şi cel de-al doilea medicament şi în momentul de faţă deci, spitalul judeţean poate să opereze la capacitate maximă” – a declarat în conferinţa de presă organizată luni, 6 august, preşedintele Nicolae Drăgan.

Din punct de vedere financiar, cel mai rău stau spitalele din Reşiţa şi Caransebeş, care au datorii istorice, iar cel mai bine cele din Moldova Nouă şi Oţelu Roşu – a mai spus Nicolae Drăgan.(Daniela Tudor)