Mistreți mai mulți, dar iepuri mai puțini în planul de recoltă al vânătorilor de pe Valea Cernei!

Vânătorii de pe Valea Cernei au pentru acest sezon de vânătoare un plan bogat de recoltă la căpriori și mistreți, însă la iepuri planul este redus simțitor ca urmare a scăderii semnificative a efectivelor de „urecheați”!

Vreau să spun că la căpriori avem de recoltat 16 exemplare la nivelul clubului, sunt 5 la trofeu, 6 la selecție și 5 femele. Mistrețul îl avem aproape dublu ca număr în planul de recoltă, avem 115 exemplare de recoltat în acest sezon. După cum se văd urmele în teren, vom recolta tot planul! Iepurii avem mai puțini, numai în jur de 18 exemplare… au dispărut! Problemele sunt obiective : vulpile, oile, erbicidarea au dus la scăderea efectivelor la iepuri!, ne-a declarat ing. Ionică Rostescu  Bojinescu – secretarul Clubului de Vânătoare Băile Herculane din cadrul AJVPS Caraș-Severin.

Dacă la căpriori planul de recoltă trebuie realizat până luna viitoare, la mistreți perioada de recoltare se întinde până la 1 februarie anul viitor : La căpriori planul trebuie realizat până în luna august, la masculi; la mistreți – până la 1 februarie 2019. Până în prezent, din cele 11 de exemplare de căpriori – trofeu și selecție – am recoltat 9 exemplare, am eliberat 17 autorizații de vânătoare, iar la mistreți am recoltat doar doi, dar sezonul este abia la început! Am eliberat 15 de tipul A și tipul B, tipul A mai mult în grup restrâns, deoarece sunt la pândă, ne-a precizat ing. Ionică Rostescu Bojinescu.

Paul-Sever SMADU

Vreau să