[FOTO] Premiera Teatrului de Vest “Secretul fericirii la Reșița”, o monografie sentimentală sub cupola Speranţei!

Duminică, 1 iulie, ora 19:30, Teatrul de Vest Reșița invită publicul la o nouă Premieră: “Secretul fericirii la Reșița”!
Spectacolul este un concept inedit pentru municipiul de pe Bârzava și întruchipează povestea orașului într-un mod ingenios și totodată artistic, conține ficțiune, dar și emoție, iubire și speranță pentru fiecare spectator care se poate regăsi într-unul dintre personajele cărora le dă viață Camelia Ghinea, Ana Maria Cizler, Andrada Samoilă, Marius Tudor, Dan Mirea, sub îndrumarea regizorală a lui Ștefan Iordănescu. Elementele de coregrafie ale spectacolului au fost realizate de Mădălina Ghiţescu-Petre.Scenografia: Dorotheea Iordănescu. Muzica: Ildiko Fogarassy. Light design: Alexandru Stănescu.Video design: Sebastian Hamburger. Mihaela Michailov, Mădălina Petre-Ghiţescu şi Matei Mircioane au scris textul spectacolului pornind de la un articol de ziar al seniorului reșițean Ion Adamek.

Despre această nouă colaborare cu Teatrul de Vest, regizorul Ștefan Iordănescu a declarat:

„Este un tip de spectacol mai neconvențional , chiar și pentru actori, cu toate că el se încadrează în seria textelor contemporane pe subiecte locale, la Timișoara se fac 4 acum, noi ieșim înainte cu Reșița noastră. Duminică este Premiera oficială și vă așteptăm și trebuie să înțeleagă toată lumea că este un spectacol făcut pentru Reșița, pentru reșițeni , cu subiecte locale, cu povești locale, unii se vor regăsi , alții își vor regăsi rudele , prietenii, dușmanii etc, și că spectacolul acesta cadoul nostru al echipei de realizatori către comunitatea Reșiței , către oraș. Se pun niște probleme de genul ce a fost, ce este, ce va fi.
Aștept cu foarte mult interes să văd dacă mă adoptă și comunitatea locală”.

Ștefan Iordănescu este absolventul Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale Bucureşti, specializarea regie teatru şi film. De-a lungul carierei sale a fost director al Teatrului Bulandra, Teatrului Naţional din Timişoara şi al Teatrului Clasic Arad .
Ștefan Iordănescu a fost directorul festivalului prin care s-au aniversat cei 200 de ani de existență a celui mai vechi teatru din țară, Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița, în cadrul manifestării realizând,în calitate de regizor, premiera spectacolului „Stella” de J.W von Goethe.
Este un om de teatru autentic care a construit o frumoasă şi apreciată carieră.

Spectacolul “Secretul fericirii la Reşiţa” este o monografie sentimentală a unor stări ce descriu amintiri din trecutul oraşului, zugrăvind cu tristeţe şi bucurie povestea ce trebuie spusă mai departe sub cupola Speranţei.
Teatrul are menirea de a pune întrebări, răspunsurile trebuie să le căutăm fiecare în propriul suflet, pentru a accepta schimbarea, pentru a renunţa la mentalităţi şi pentru a realiza schimbarea pe care tot o invocăm şi care începe cu fiecare dintre noi.

“Secretul fericirii la Reşiţa” îl deţine fiecare locuitor al urbei, iar Teatrul de Vest reaminteşte acest fapt fiecăruia, cu mijloacele specifice actului artistic, cu nobleţea căutării şi cu miracolul regăsirii, aici acasă în capitala Banatului de Munte.

Radio România Reșița este partenerul media al Teatrului de Vest!

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles