Primăria Lugoj cere ajutorul mai marilor peste judeţul Timiş

230

Primăria municipiului Lugoj a comunicat că a trimis solicitări celor mai importante instituţii de autoritate publică din judeţul Timiş, pentru prevenirea inundării străzilor din municipiu în timpul ploilor abundente.

Executivul lugojean încearcă, astfel, să obţină permisiunea de a deversa apele pluviale printr-o supapă din digul de apărare în râul Timiş. “Având în vedere ploile torenţiale din ultima perioadă şi problemele ce apar în urma acestora în Lugoj, am adresat împreuna cu Compartimentul de Protecţie Civila şi Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Primăria Lugoj o solicitare catre Prefectura Timiş, Consiliul Judeţean Timiş şi ISU Timiş pentru sprijinirea în activitatea de prevenire şi limitare a efectelor negative produse de inundaţii. Avem probleme pe Splaiul Coposu, str. A.C Popovici, str. Mărărşeşti şi strada Caransebeşului, unde la fiecare debit crescut se produc inundaţii, ce durează cel puţin o oră, dat fiind faptul că de la noi până la staţia de epurare de la Jabăr sunt nouă kilometri, iar canalizarea preia la pasarela din Cotu-Mic, pe o singură conductă
apele pluviale, atât din Lugojul Român, cât şi din Lugojul German. Atunci când ploile depăşesc debitul normal, iar canalizarea oraşului nu poate prelua rapid întreaga cantitate de apă cerem să ni se aprobe deversarea controlată în Timiş”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului. Punctul de evacuare a apei pluviale în Timiş este pe Splaiul Coposu, la statuia lui Corneliu Coposu, unde există o supapă în dig, ce poate fi deblocată în caz de necesitate.

Ion Moldovan