Evaluarea națională-un țel prea îndepărtat pentru 250 de tineri cărășeni

237

De astăzi începe Evaluarea naţională cu proba la Limba şi literatura română.

În Caraş-Severin sunt organizate 36 de centre de examen şi 2 de evaluare, respectiv la Şcoala gimnazială nr.7 şi Colegiul naţional Mircea Eliade din Reşiţa. La acest examen în judeţ s-au înscris circa 2.100 de absolvenţi din cei 2.359 care au urmat cursurile clasei a 8-a, ceea ce înseamnă că peste 250 de tineri nu vor mai urma nici o formă de învăţământ.

Ca şi în alţi ani, lucrările elevilor din Caraş-Severin vor fi corectate în alt judeţ, care urmează să fie anunţat de Ministerul Învăţământului.

Miercuri, 13 iunie va avea loc proba la matematică, iar joi, 14, la limba maternă. Pentru această ultimă probă a evaluarii sunt organizate 2 centre  de examen, la Colegiul naţional Diaconovici-Tietz din Reşiţa şi Colegiul naţional CD Loga din Caransebeş.

Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, iar în aceeaşi zi, întrele orele 14.00 – 19.00, se vor putea depune contestaţiile. După soluţionarea contestaţiilor, notele finale ale examenului de evaluare nationala vor fi făcute publice pe data de 23 iunie.

În funcţie de notele de la Evaluarea Naţională obţinută de elevii clasei a 8-a, va fi stabilită media de admitere la liceu. Astfel, media examenului va avea o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta în proporţie de 25% în vederea stabilirii notei finale de admitere la liceu.(Daniela Tudor)