Colectarea selectivă a deşeurilor, impusă de Primăria Lugoj

161

Administraţia locală lugojeană va continua colectarea selectivă a deşeurilor în municipiu, urmând să găsească noi amplasamente pentru cele 134 de containere tip clopot destinate colectării cartonului, sticlei, plasticului şi fierului.

Dintre acestea, 24 de containere de culoare verde, folosite pentru colectarea sticlei vor fi cumpărate de noul operator de salubritate. Celelalte vor fi mutate pe domeniul public, în apropierea parcurilor, falezelor de pe malurile Timişului, dar şi în alte zone.

De-a lungul timpului, Primăria Municipiului Lugoj a cumpărat 134 de igluri de diverse culori care au fost montate în diferite părţi ale oraşului pentru o colectare selectivă, a sticlei, a cartonului, a plasticului. Odată cu câştigarea licitaţiei de către Retim, nu mai este legal ca în acelaşi loc să fie ţinute şi iglurile Salprestului şi ale Retimului. De fapt, Retimul s-a angajat să cumpere cele 24 de igluri verzi care pot fi folosite pentru sticlă, iar pe celelalte le vom pune pe domeniul public, pentru ca oamenii să nu arunce pe jos”, a declarat primarul Francisc Boldea. Executivul lugojean susţine în continuare procesul de colectare selectivă a deşeurilor pe raza municipiului.

(Ion Moldovan)