lumanare preotLumina de la Bethleem a ajuns aseară în Moldova Nouă, momentul fiind marcat de un concert susţinut de Filarmonica Banatul din Timişoara. Cu acelaşi prilej a fost inaugurată şi Casa de Cultură din Moldova Nouă, al cărei imobil a fost renovat printr-un proiect al Companiei Naţionale de Investiţii.

Lumina Păcii, cunoscută şi sub numele de „Friedenslicht”, a fost împărţită mai întâi timişorenilor, iar mai apoi a fost preluată de către Prea Sfinţia Sa Lucian, Episcopul Caransebeşului, pentru ca, în a treia zi de Crăciun, să ajungă la credincioşii din oraşul de pe Dunăre, la Moldova Nouă.

„Suntem pentru prima dată la Moldova Nouă. Avem un program atractiv, foarte frumos. (…) Am adus Lumina Sfântă de la Bethleem, care a fost purtată de micuţa Cristina. Lumina i-a fost înmânată primarului din Moldova Nouă, iar mai apoi tuturor credincioşilor prezenţi le-au fost oferite câteva mii de candele. Mă bucur că am venit aici şi, probabil, vom continua şi în anii viitori la Moldova Nouă”, a declarat Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul din Timişoara.

Cu acelaşi prilej a fost inaugurată Casa de Cultură din oraşul Moldova Nouă, reabilitată printr-un proiect al Companiei Naţionale de Investiţii.

„Au fost foarte mulţi doritori, care ar fi vrut să vină la concert, chiar mai mulţi decât capacitatea sălii, care a fost reabilitată şi pentru care contribuţia noastră a fost de 10%. Era nevoie de reabilitarea imobilului, având în vedere că e singurul de o asemenea capacitate”, a afirmat Matei Lupu, primarul oraşului Moldova Nouă.

Candela cu Lumina Sfântă de la Bethleem ajunge, în preajma Crăciunului, la Sfântul Părinte de la Vatican, la Parlamentul Uniunii Europene, la preşedinţi de state din întreaga lume, dar şi la milioane de credincioşi.