Sprijin italian pentru spitalul din Caransebeș! Consulul onorific al Italiei la Timișoara, Niccolo Maso, s-a aflat pentru câteva ore la Caransebeș, unde s-a întâlnit atât cu primarul Felix Borcean, cât și cu conducerea Spitalului Municipal de Urgență. Medic radiolog de profesie, Maso nu a venit cu mâna goală, ci cu aparatură pentru secția de Anestezie-Terapie Intensivă.

„Am adus aparatură de uz comun, defibrilatoare, aparatură specifică de ATI. E doar un început. După ce am văzut Spitalul din caransebeş, am înțeles care sunt nevoile și vom sensibiliza asociațiile și spitalele din Italia pentru a da şi ele o mână de ajutor” , a precizat Niccolo Maso.

În vizita sa prin spital, diplomatul italian a fost însoțit de managerul Mihaela Popovici, directorul medical Bhupinder Singh, președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean și de alți medici.

Discuțiile au continuat apoi la sediul municipalității. „După cum a spus și dl consul, nu o să putem merge la infinit cu astfel de artificii, trebuie schimbat din rădăcini sistemul nostru medical. În niciun caz spitalele mari, așa cum este și al nostru, nu ar trebui să rămână doar în subordinea unei administrații locale. Am plecat cu un sentiment pozitiv din spital, sigur că mai sunt și secții cu probleme, dar încercăm să le rezolvăm pas cu pas”, a declarat și primarul Felix Borcean.

Sursă foto: facebook Primaria Caransebes

Daiana Roşca