Tinerii medici atraşi la Reşiţa cu locuinţe ANL!

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a inițiat, cu sprijinul Primăriei Reșița și al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, o campanie de atragere și stabilizarea a medicilor tineri în municipiul capitală de județ.

Așa cum Reșița are nevoie de specialiști, pentru a ieși din marasm și a porni pe o traiectorie de dezvoltare, e nevoie și de medici tineri, care să rămână și să profeseze aici. De aceea, în urma solicitărilor medicilor rezidenți și specialiști, Primăria Reșița va construi locuințe ANL, pe care le va încredința spre închiriere tinerilor medici care solicită acest lucru, pentru a nu mai fi obligați să plătească chirie la prețul pieței. Vestea bună e că deși locuințele de tip ANL sunt destinate tinerilor de până la 35 de ani, recent a apărut o derogare legislativă care permite medicilor tineri să beneficieze de locuință ANL chiar dacă au depășit această vârstă.

În acest moment la Direcția de Sănătate Publică a județului sunt depuse nouă solicitări din partea unor medici tineri și se speră că vor mai sosi și altele. Pentru ca Primăria să obțină finanțarea și să înceapă construcția locuinșelor e nevoie de cel puțin 16 solicitări, ceea ce înseamnă deocamdată, o scară de bloc. DSP așteaptă în continuare solicitări din partea rezidenților și tinerilor specialiști, pentru ca acest proiect să prindă viață.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles