poluare

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Mehedinţi au reuşit să identifice societatea care a poluat, în această dimineaţă, apele Dunării, prin deversarea unui produs petrolier. Este vorba de o societate comercială din Drobeta Turnu Severin, care activează pe platforma industrială din sudul oraşului şi care, dintr-o eroare, a deversat, în apele fluviului, un produs chimic petrolier, deocamdată neidentificat. Agentul economic a fost amendat cu 35 de mii de lei. Acestei amenzi i se vor adăuga cheltuielile legate de curăţarea zonei afectate. Reprezentanţii Apelor Române au întins pe fluviu un baraj plutitor, care să oprească înaintarea peliculei care s-a extins pe o suprafaţă de 3 kilometri. Ei au precizat că nu a fost afectată fauna din cauza poluării.

……………………………………………………………………..

Autorităţile de mediu din Mehedinţi au intrat în alertă în această dimineaţă după ce pe Dunăre au fost observate pete de hidrocarburi pe o lungime de aproximativ doi kilometri, în dreptul Portului Comercial Drobeta Turnu Severin. Echipele de la Garda de Mediu, Apele Române și Căpitănia Portului încearcă să afle care a fost sursa poluării. Cantitățile sunt mici, astfel încât flora și fauna din zonă nu sunt puse în pericol, a declarat directorul Căpităniei Zonale, Mihai Ghiba:

La rândul său, directorul Apelor Române Mehedinţi a precizat că echipele s-au mobilizat la faţa locului şi au intervenit cu substanţe neutralizante Spilsorb. Cel mai probabil substanţele petroliere au ajuns în Dunăre din cauza unui vas comercial, care profitând de ceaţa deasă de noaptea trecută şi-a curăţat santina deversând rezidurile în apă.