[FOTO] În această seară, de la ora 22, Marius Matei- muzeograf la Muzeul Satului Bănăţean Timişoara şi interpret de muzică populară

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.În Anul Centenarului, Acasă, pe calea undelor ne unim prin Cultură și din respect pentru toţi ascultătorii noștri, aducem pe frecvențele radioului reșițean în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, indiferent din ce generație fac parte, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară, de la ora 22, la emisiunea “Între noi. Rămâne între noi” ne întâlnim cu un tânăr a cărui pasiune izvorăşte de la începuturile secolului trecut, Marius Matei.

Stăbunicul său a fost cărturar şi prieten al lui Tata Oancea, iar pasiunea pentru tradiţii şi folclor i-a creat un sens de viaţă. Este muzeograf la Muzeul Satului Bănăţean Timişoara şi interpret de muzică populară.

Distinsul nostru invitat răspunde tuturor întrebărilor ascultătorilor la numerele de telefon: 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62.

EMISIUNEA SE DIFUZEAZĂ LIVE ȘI PE PAGINA DE FACEBOOK Radio România Reșița

Marius Matei are colecții private ce cuprind ansambluri vestimentare complete, podoabe ceremoniale, documente fotografice și alte piese dispersate din mai multe subzone etnografice ale Banatului de câmpie, precum: Timișoara, Deta-Ciacova, Buziaș, Lugoj și Sannicoalu Mare, de la sfârșitul secolului al XIX-lea, până în prima jumatate a secolului al XX-lea.
Colecția numără peste 2.500 de piese, iar toate toate achizițiile au fost atent selecționate, după criterii foarte stricte cum ar fi: specific zonal, statut social, perioada de confecționare, etc.
Aceasta colecție a fost expusă atât în cele mai prestigioase instituții muzeale, în galerii de artă sau în alte spații destinate acestor tipuri de evenimente din țară și străinătate.

Rămâneți Acasă pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles