De astăzi vremea se va încălzi în Banat şi în Crişana, astfel că spre sfârşitul săptămânii vom ajunge să avem temperaturi de 14 – 15 grade în cursul zilei.

Atenţie însă! Aceste schimbări bruşte de temperatură ne pot afecta în mod negativ organismul. Cei mai predispuşi la boli vor fi copiii si vârstnicii. Persoanele care prezintă afecţiuni cardiace sunt de asemenea, extrem de sensibile la vreme.

Astmaticii şi cei cu bronşită au şi ei de suferit în momentul în care se face trecerea bruscă de la frig la cald. Acesta este motivul pentru care crizele de astm şi tusea celor cu bronşită se agravează la începutul primăverii, atrag atenţia medicii specialişti.

După aceste schimbări bruşte de temperatură, medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa se aşteaptă la un nou val de viroze şi gripă. În această perioadă oamenii sunt predispuşi la infecţii respiratorii, atrage atenţia medicul Emil Bunda. Bilanţul bolnavilor de gripă continuă să crească într-un ritm alert în Caraş-Severin. La Direcţia de Sănătate Publică au fost raportate astăzi încă 2 cazuri, cifra finală ajungând astfel la 46 de bolnavi. Ultima persoană identificată cu gripă este o tânără de 16 ani care este internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. În continuare medicii cărăşeni recomandă vaccinarea, mai ales că majoritatea victimelor nu sunt imunizate împotriva virusului.

Daiana Roşca