Cinci proiecte europene depuse, cinci câștigate!

               Comuna Ghioroc a reuşit un record remarcabil, în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene: 5 proiecte depuse, toate acceptate pentru finanţare. Ultimul proiect pentru care s-a obţinut finanţare – Înfiinţare grădiniţă cu program prelungit şi afterschool în comuna Ghioroc, judeţul Arad – este printre cele 14 selectate la nivelul întregii ţări, singurul din judeţul Arad.

Cu siguranţă, suntem cea mai performantă comună din judeţul Arad, poate chiar din Regiunea 5 Vesţ la accesarea fondurilor prin PNDR. Avem cinci proiecte câştigate, iar al şaselea este în pregătire, aflat la stadiul de elaborare a proiectului tehnic. Proiectul de înfiinţare a unei grădiniţe cu program prelungiţ inclusiv afterschool, arată preocuparea administraţiei pentru viitorul comunei noastre. Sunt convins că, odată cu modernizarea drumurilor, cu extinderea reţelei de apă şi canalizare, cu reabilitarea căminelor culturale, proiecte câştigate de noi, şi mai ales cu obţinerea statutului de «staţiune turistică de interes judeţean», comuna noastră va fi una dintre cele mai frumoase şi mai căutate”, a afirmat Corneliu Popi-Morodan, primarul comunei Ghioroc.
Adminsitraţia a ales şi un teren strategic pentru construirea Grădiniţei şi a clădirii ce va găzdui afterschool-ul: aproape de Şcoala gimnazială. „De acum, mai rămâne să trecem la muncă şi să implementăm acest proiecţ iar copiii din Ghioroc să beneficieze cât mai repede atât de grădiniţă, cât şi de un program afterschool modern”, a precizat primarul Corneliu Popi-Morodan.

Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, subliniază că administraţia din Ghioroc merită apreciată şi luată drept model. „Consiliul Judeţean sprijină administraţiile locale care dau dovadă de interes pentru cetăţenii lor. Faptul că Ghiorocul a câştigat cinci proiecte europene şi se pregăteşte să-l câştige şi pe cel de-al şaselea confirmă faptul că am avut dreptate atunci când am decis să sprijinim comuna pentru a deveni staţiune de interes judeţean şi pol turistic regional. Consiliul Judeţean continuă să se implice în dezvoltarea comunei, în modernizarea plajei de la Ghioroc, prin alocarea şi în acest an a 400.000 de lei, sumă destinată extinderii parcării. Aceşti bani se adaugă celor alocaţi de Primărie, 260.000 de lei, pentru construirea campingului de la Plaja Ghioroc”, a afirmat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.
***
Cele cinci proiecte câştigate de comuna Ghioroc (inclusiv stadiul de implementare) pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi finanţate prin AFIR sunt:
1. Reabilitare cămin cultural în localitatea Miniş – în curs de finalizare;
2. Extindere reţele de apă şi canal în comuna Ghioroc – în faza de licitaţie pentru desemnarea executantului;
3. Modernizare infrastructură rutieră în comuna Ghioroc – în 26.02.2018 au început lucrările;
4. Reabilitare şi modernizare cămin cultural din localitatea Cuvin, comuna Ghioroc – în faza de licitaţie pentru desemnarea executantului;
5. Înfiinţare Grădiniţă cu program prelungit şi Afterschool în localitatea Ghioroc, judeţul Arad – în faza de contractare;
Un al şaselea proiecţ depus spre finanţare prin Grupul de Acţiune Locală (GAL), „Modernizare strada Avram Iancu din comuna Ghioroc, jud. Arad”, se află în faza de întocmire a Proiectului Tehnic.
De asemenea, alte două proiecte au fost depuse pentru finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi sunt în faza de contractare: Reabilitare Liceu Vasile Juncu din Miniş (valoare estimativă 11,723 milioane lei), respectiv Reabilitare şcoala Ghioroc, 2 corpuri, şi extinderea cu un nou corp (valoare estimativă 7,555 milioane lei).

De același autor

Related Articles